Speltbrød

Indsendt af:Gert Brigsted d. 24-01-2006
Antal personer:-
Tilberedningstid:180 minutter
Fedtfattig:Ja
Vegetarisk:Ja
Kommentarer:Læs
Bedømmelse:
(9 har stemt)
 
1 l koldt vand
50 g gær
2 spsk. salt
1 spsk. sukker
300 g speltmel (eller grahamsmel)
1 kg hvedemel
Opløs gæren i vandet sammen med sukker og salt. Rør melet i lidt ad gangen, gerne med en elpisker eller røremaskine. Dejen skal være klistret og lind.
Lad dejen hæve overdækket ved stuetemperatur i 2 timer.
Form små boller med en ske, og sæt dem tæt ved hinanden på en bageplade med bagepapir. Drys med mel og rids i overfladen med en skarp kniv. Bag ved 200 grader i ½ time.
Hvis du laver brød af dejen, skal det bage 50-60 minutter ved 200 grader.
Mette d. 23-06-2010
Tror jeg vil prøve at putte lidt mælk i næste gang også...
Meget gode, men lidt hårde... Men lækre... =P
Mmmmmm....

Mette d. 23-06-2010
Skal lige siges jeg fik 39 boller... =)
Så billigt og lækkert - rigtig studentermad... =P
Vi beklager, men pga. misbrug af kommentar-systemet er kommentarer indtil videre slået fra! :-(