Brunsviger

Indsendt af:Gert Brigsted d. 13-01-2006
Antal personer:-
Tilberedningstid:60 minutter
Fedtfattig:Nej
Vegetarisk:Nej
Kommentarer:Læs
Bedømmelse:
(137 har stemt)
 
Bund:
25 g smør
1½ dl mælk
25 g gær
1 æg
2½ spsk sukker
½ tsk groft salt
300 g hvedemel

Fyld:
125 g smør
175 g brun farin
Bund: Smelt smørret i en lille, tykbundet gryde og tilsæt mælken. Hæld blandingen i en skål og rør gæren ud heri. Tilsæt de øvrige ingredienser (hold lidt mel tilbage). Slå dejen godt sammen med en grydeske.

Tag dejen ud på et meldrysset bord og ælt den godt igennem. Tilsæt evt. resten af melet. Rul dejen ud til en firkant på 25 x 25 cm med en kagerulle - eller med en flaske i en plastikpose egnet til madvarer. Beklæd en bradepande på 4 x 25 x 25 cm med bagepapir og læg dejpladen heri. Fold kanten lidt ind, for at forhindre, at fyldes flyder ud. Lad pladen hæve, mens du tilbereder fyldet.

Fyld: Smelt smørret i en lille tykbundet gryde og rør farinen i. Bring blandingen i kog under omrøring. Tag gryden af varmen.

Lav nogle fordybninger i dejen med en ske. Fordel fyldet på dejen - lad 1 cm af kanten være fri for fyld. Bag brunsvigeren midt i ovnen ved 225 grader i 20 minutter.

Du kan gøre brunsvigeren klar (bortset fra bagning) dagen før. Stil den "rå" brunsviger tildækket i køleskabet og bag den kort før den skal spises - spis den lun.
Gert d. 20-11-2005
Den er bare rigtig god! =) Den er rigtig snasket, og det er vi jo nogen der godt kan lide... =D

per d. 22-01-2006
mum

Benedikte d. 04-03-2006
Det er den bedste brunsviger jeg nogen sinde har fået. Der er godt med snask og det er jo det vigtigste. genial god.

Karina d. 19-06-2006
Det er dog den bedste brunsviger jeg nogensinde har smagt yum yum.

Hanne d. 13-08-2006
Rigtig god kage. Specielt snasken ovenpå faldt i rigtig god jord! :-)

saba d. 20-09-2006
der mangler bare rosiner i den dejlige snask

Louise d. 14-02-2007
Venter spændt på den bliver færdig - tror også den er rigtig lækker!!!

margrethe d. 29-04-2007
Bare lækker,lækker

Mette d. 30-06-2007
Har brugt opskriften til kagemand ved børnefødselsdag... Super!!

Morten d. 26-07-2007
Meget god! Jeg lavede dobbel potion, og satte dejen i køleskabet, hvor den stod et par dage. Der var stadig GOD gang i den, og den hævede flot!

Jeg synes der blev for meget smør i fyldet, det flød rent smør rundt i hullerne af kagen når den var færdig.. dette fik jeg fjernet med en ske. Jeg vil prøve med noget mindre smør næste gang. Måske fordi jeg brugte margarine?

Ellers var det lidt svært at vide hvornår den var tilpas bagt, men det er nu ikke opskriftens skyld! :-)

Jeg vil bestemt bage den igen! Lækker!

Nogen der har forslag til noget at servere til? Vanilleis måske? Jeg tænkte på creme fraich og rabarbermarmelade..?

Antirosin d. 26-07-2007
Jeg prøvede med rosiner i snasket sidste gang, det var da noget værre.. de blev brændte, og smagte ..brændt-

ole d. 13-08-2007
den smager godt

Trine d. 22-09-2007
Man kan blande rosiner i dejen - ikke i fyldet - for så bliver de netop brændte. Men når de ligger godt beskyttet i kagedejen, bliver det bare mums.

Den seje:D d. 24-11-2007
Den er mega Dårlig den smager af bræk !!!!!!!. Jeg vil aldrig bage den mere !!!
Føj !

Anonym d. 24-11-2007
Grrrrr !!!!!!!! Noobs !!!!!


Anonym d. 24-11-2007
Kagen er meget meget Klam ! !!!!! Føj for satan !!!!!!!!!
Rend mig din nab


Sonny d. 26-01-2008
Brug evt. danskvand i stedet for mælk. Det gør dejen lettere

xxx d. 01-02-2008
Det kunne måske tænkes at "Den seje" og "Anonym" skal øve sig i at bage?... Kom igen...

lærke 13år d. 06-02-2008
den er rgitg god og meget nem at lave hihi


Anne d. 16-02-2008
I Nordjylland pyntes kagen med flødeskum

Janni d. 01-04-2008
Rigtig lækker! Man skal ikke være bange for at komme alt fyldet på, selvom det ser lidt voldsomt ud. Nem at lave...

Gitte d. 07-04-2008
Hvor mange personer er den til?

heidi d. 27-01-2009
kan kagen fryses ned?

mikkel d. 16-03-2009
den ser meget dejlig ud. Og den skal nok smage meget meget dejlig til dessert. og vi er glade for den opskrift fordi den er let at lave hilsen s.p.s og m

jeanne d. 10-04-2009
min dej blev alt for tynd og klistret, slet ikke ælte-venlig :\ selvom jeg fulgte opskriften.. og jeg synes at der var ALT for meget smør+brun farin, der kunne man sagtens nøjes med 2/3 af det der står i opskriften..

Line 22 d. 26-05-2009
NAM NAM så lækker!

Susanne d. 15-08-2009
Den er helt perfekt, ligesom en rigtig brunsviger skal være. der skal ikke serveres andet til. Den er allerbedst når den står i køleskab natten over og nydes lun.

jesper d. 26-01-2010
den er helt perfekt.

Christina & Lise d. 12-02-2010
Kæft, den er god!!!! Fantastisk kage.

DUM d. 12-03-2010
ER DU DUM

H.H.J d. 10-09-2011
Det er er vigtigt er at man IKKE varmer fyldet op. Brug en el-pisker til at piske/blande farin og smør til en god creme. Stik dejen med en gaffelt - over det hele - og smør farin/smør cremen ud over!
Det gør virkelig en forskel - og man behøver ikke mere end 175 grader

ernesto d. 12-09-2011
jeg prøver for første gang,og som en anden har skrevet er dejen for blød og der er for meget snav,men jeg glæder mig helt vild til at få den ud af ovnen.ville det være godt at blande farin og smør koldt ?????+

Anonym d. 17-09-2011
Absolut perfekt:-)))

anonym d. 24-09-2011
hak hasselnødder på ja!!! og måske rive lidt marcipan. evt undlade lidt af det andet. synes smør og brun farin skal være 50/50

Louise d. 12-02-2012
I min familie Kommer vi 1-2 spsk kold kagecreme i den lune farin-smør blanding rører rundt så den smelter, og bager så brunsvigeren lissom normalt. det runder "snasken's" smag rigtig dejligt af.

Ida d. 23-08-2012
Den smager da godt! Hvis folk ikke har noget godt at skrive, så lad dog vær'!
Det her er noget man gør' "frivilligt", ikke noget man SKAL kommentere!!
Og hvis det smager af bræk, så er det nok fordi i har brændt den.. (Til: Anonym, og Den Seje)
KOM VIDERE!! :)
Vi beklager, men pga. misbrug af kommentar-systemet er kommentarer indtil videre slået fra! :-(