Gulerodsgratin

Indsendt af:Jonas Ibsen d. 13-03-2006
Antal personer:4
Tilberedningstid:90 minutter
Fedtfattig:Ja
Vegetarisk:Ja
Kommentarer:Læs
Bedømmelse:
(4 har stemt)
 
1,5 dl risengrød
2 dl vand
5 dl mælk
500 g gulerødder
2 æg
2 spsk rasp
Evt. lidt smør
Gulerødderne skrælles,og koges møre eller næsten møre,hvorefter de hakkes fint. og blandes med risengrøden og de to æg,vand og mælk tilsættes. Dejen skal væreblød men ikke vandet. Salt og evt. lidt sukker tilsættes.
Det hele kommes i en velsmurt form raspen strøes på sammen med små smørklatter.
Retten bages i ovn på midterste eller lidt under midterste rille på cirka 200 grader i 1 time.
Man skal kunne se at gratinen løsner sig lidt fra kanterne.
Kat d. 28-01-2007
Mængden af væske passer ikke rigtig med mængden af grød. Hvis man giver den ca. 2,5 deciliter grød og 1 t og 25 min. passede det bedre

Maja d. 21-01-2008
Mener uden tvivl, gulerødderne bør rives og puttes i rå, for at bevare vitaminerne. Der er jo næsten intet tilbage hvis man koger dem, og det gør noget for konsistensen. Overvej "velsmurt" og undlad smørklatterne. Tilføj evt. andre grønsager eksempel, ruccola salat...
Vi beklager, men pga. misbrug af kommentar-systemet er kommentarer indtil videre slået fra! :-(