Boller i karry

Indsendt af:Gert Brigsted d. 07-02-2006
Antal personer:4
Tilberedningstid:40 minutter
Fedtfattig:Ja
Vegetarisk:Nej
Kommentarer:Læs
Bedømmelse:
(161 har stemt)
 
500 g hakket svinekød
2 æg
2 spsk hvedemel
2 spsk havregryn
1-2 løg
Salt
Peber
Iskoldt vand

Til sovsen:
20 g smør
3 spsk hvedemel
Mælk
Karry
Løgene rives eller hakkes efter smag.

Bland alle ingredienser til farsen sammen og sørg for at den bliver lind - ikke tynd.
Hvis farsen er blevet for tynd, kan du bruge en smule mere mel.

Bollerne ligges i en gryde med ca. ½ l kogende vand, og salt. De er færdige når de kommer op til overfladen.

Sovsen laves ved at smelte smøret i en gryde. Så kommes karry i, efter behag. Det svitses godt, så smagen og aromaen komer rigtig frem. Tilsær derefter hvedemel, lidt kødbollevand (ca. 1 dl) og mælk lidt efter lidt.

Retten serveres med ris.
Sabrina d. 17-08-2006
Super ret! Nem, billig og velsmagende..!

Selina... d. 23-10-2006
super god opskrift! Smagte næsten ligesom min mormors...smil...

MERIEM d. 08-12-2006
og hvad så hvis man ikke spiser svinekød,kan man brug øksekød(lavfedt)???

meliha d. 21-01-2007
smager goodt ik



BIT d. 26-03-2007
Tror ikke jeg ville bruge oksekøb, men evt hakket kyllingekød, det tror jeg passer sig bedre til!

KR d. 26-04-2007
halv svinekød og halv kalvekød er også godt, så sparer man på fedtet!!

Sanne d. 14-11-2007
Hvis man ikke ønsker svinekød er retten glimrende (om muligt lidt bedre) med kyllingestykker. Kog kyllingen først (inderfilet skåret i 3 dele skal koge ca. 10 minutter) og brug så kogevandet eller hønseboillion i saucen.

Lars d. 02-12-2007
det er synd at bruge havregryn til denne ret.
gem havregryn til morgenmaden.

Kenneth d. 06-04-2008
Svits lidt revet løg og revet æble sammen med karry til sovsen - det bliver rigtig godt - og ja Havregryn hører til morgenmaden ...og havregrynskugler :p

maria d. 09-08-2008
tjaee, har fundet bedre opskrifter(:
og jeg bruger oksekød til min ret, det smager da glimrende..
kunne ikke forestille mig maden med kyllingestykker :P


maria d. 09-08-2008
-og jeg har da aldrig hørt om at havregryn skal med? o_o

det har jeg aldrig haft med i retten, smager stadig meget godt.
-havregryn = morgenmad?;)

joanna d.22-08-2008 d. 22-08-2008
smager rigtigt godt.

stine d. 14-09-2008
havregryn bruges ofte i fars, da det binder bedre (og er sundere) end mel...

Jane d. 17-09-2008
istedet for at man skal bruge så meget til kødbollerne, kan man bare købe en medister, og såbare bruge kødet der fra. Meget nemmere ;)


ghita Andersen d. 11-11-2008
det smager bare total lækkert (-:

ugly betty d. 11-11-2008
gem havregryne på hylden til i morgen tidligt !!!!

pølse d. 29-12-2008
havergryn nej tak

pølse d. 29-12-2008
og forasten så hedder det boler i karry og ikke okse kød i karry.
jeg syntes mere det lyder som spagetti bolonaise

pølse d. 29-12-2008
altså det med okse kød lyder som sovsen i spagetti bolonaise

Pusser d. 01-02-2009
Jeg bruger også ALTID oksekød, så bliver bollerne dejligt faste.

- Og gode købemedistre er der desværre meget langt imellem.


Trine d. 25-11-2009
Hvis man ønsker at lave boller i karry, kan man med fordel spare penge ved at købe en medisterpølse og skær den op i en ende og lave indholdet til boller, billig og nem måde at lave boller på, uden at rører fars og give flere penge for samme kød.

Thomas d. 25-01-2010
Du kan også bruge lammekød evt. en blanding af lam/kalv. Nogle gange er det billigere at købe hakket kød i en halal-slagter frem for supermarkedet. Der er også lidt at spare der :O)

Berit d. 21-02-2010
Hvis man ikke vil bruge medister og stadig spare tid, er frikalet altså rigtig godt. Men sig det ikke til nogen, det er en familiehemmelighed...

Emma d. 03-01-2011
Hvor meget Karry skal man bruge?

Emma d. 03-01-2011
Og hvor meget mælk?

karrymanden d. 10-02-2011
2 liter mælk
3kg karry

steen d. 26-02-2011
Har ikke så meget karry, kan man bruge peber istedet?

BK d. 11-08-2011
Jeg plejer også gerne at putte syltede rød peber i og en lille bitte smule sukker i sovsen, det fremhæver karrysmagen!

Jenny d. 09-09-2011
Syntes det er meget vigtigt med æbler i sovsen da det giver en god sødme se denne opskrift som jeg normalt bruger maduniverset.dk/opskrift.php/708/Svinekoed-opskrifter/Boller-i-Karry

Vitus Rem d. 04-11-2011
Jenny, "syntes" du det eller "synes" du det?

Og husk kommaet efter sovsen og punktum efter sødme ;)

Over and out, ha' en god dag :)

Peter Jensen d. 09-05-2012
Lækker opskrift! Hos bollerikarry dot com er der også flere lækre opskrifter på boller i karry. Der findes blandt andet en lækker og samtidig sund opskrift på boller i karry.
Vi beklager, men pga. misbrug af kommentar-systemet er kommentarer indtil videre slået fra! :-(